Secure Payments
Certified quality
15 days to Exchange/Return
Τι είναι η βισκόζη και πώς μπορεί να παραχθεί με μειωμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον
>
>
Τι είναι η βισκόζη και πώς μπορεί να παραχθεί με μειωμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον
51-your-majesty-line

Τι είναι η βισκόζη;

Η βισκόζη είναι μια αναγεννημένη κυτταρινική ίνα που κατασκευάζεται συνήθως από πολτό ξύλου, έχει πολυτελή εμφάνιση και απαλή αίσθηση. Δεν είναι συνθετική ίνα από πετρέλαιο. Η κυτταρίνη, που συναντάται και στη φυσική ίνα του βαμβακιού, διασπάται και στη συνέχεια αναγεννιέται σε μορφή ίνας. Η βισκόζη παράχθηκε για πρώτη φορά το 1883 ως μια οικονομική εκδοχή του φυσικού μεταξιού.

Πώς κατασκευάζεται η βισκόζη;

Η βισκόζη παράγεται από ξυλοπολτό, όπως οξιά, πεύκο και ευκάλυπτο, αλλά μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από μπαμπού. Η βισκόζη είναι ημι-συνθετική λόγω των πολλών χημικών που εμπλέκονται στη διαδικασία της παραγωγής της, όπως το υδροξείδιο του νατρίου και το δισουλφίδιο του άνθρακα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της βισκόζης;

Η βισκόζη είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για ένα ελαφρύ υλικό με ωραίο πέσιμο, λαμπερό φινίρισμα και απαλή αίσθηση. Είναι σχετικά οικονομική πρώτη ύλη και μπορεί να προσδώσει πολυτέλεια σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

• Απορροφητική. Η βισκόζη ρεγιόν δεν παγιδεύει τη θερμότητα, απορροφά επίσης το νερό και τον ιδρώτα, καθιστώντας το ιδανικό για μπλουζάκια και αθλητική ένδυση.

• Ελαφριά. Η βισκόζη είναι εξαιρετικά ευάερη, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μπλούζες και καλοκαιρινά φορέματα.

• Αναπνέει. Είναι ένα πολύ ελαφρύ ύφασμα που δεν κολλάει στο σώμα, οπότε είναι ιδανικό για ζεστά κλίματα.

• Μαλακό. Ενώ το υλικό μοιάζει με το μετάξι, έχει παρόμοια σύνθεση με το βαμβάκι.

• Διατηρεί το σχήμα. Το υλικό δεν είναι ελαστικό, αλλά μπορεί να αναμειχθεί με άλλες πρώτες ύλες, όπως το spandex, και να αποκτήσει εύκολα ελαστικότητα.

• Ποιοτική βαφή. Η βισκόζη μπορεί να συγκρατήσει τη βαφή χωρίς ξεθώριασμα, ακόμη και μετά από μακροχρόνια χρήση και πλύσιμο.

Περιβαλλοντικές προεκτάσεις στην παραγωγή υφασμάτων βισκόζης.

Η βισκόζη είναι βιοαποικοδομήσιμη και παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, ωστόσο οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής βισκόζης είναι ακόμα υψηλές. Σχετικά με την αειφορία, η βισκόζη δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης νερού κατά τη διαδικασία παραγωγής της, της χρήσης χημικών ουσιών για την επεξεργασία της και της καταστροφής των τοπικών οικοσυστημάτων.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της απλής βισκόζης και της πιστοποιημένης βισκόζης με OEKO-TEX πρότυπο 100;

Ναι.

Τι σημαίνει το OEKO-TEX πρότυπο 100;

Εάν ένα κλωστοϋφαντουργικό προϊόν φέρει την ετικέτα OEKO-TEX πρότυπο 100, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτό το προϊόν έχει δοκιμαστεί για επιβλαβείς ουσίες και ως εκ τούτου είναι ακίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Η δοκιμή διεξάγεται από ανεξάρτητα συνεργαζόμενα ιδρύματα του οργανισμού OEKO-TEX® βάσει του εκτεταμένου καταλόγου κριτηρίων OEKO-TEX®. Στη δοκιμή λαμβάνονται υπόψη πολλές ελεγμένες και μη ουσίες, οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Σε πολλές περιπτώσεις, οι οριακές τιμές για το STANDARD 100 υπερβαίνουν τις εθνικές και διεθνείς απαιτήσεις. Ο κατάλογος κριτηρίων ενημερώνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και επεκτείνεται με νέες επιστημονικές έρευνες ή/και νομικές απαιτήσεις. Δεν είναι εύκολο για τους κατασκευαστές και τους πελάτες να διατηρούν μια επισκόπηση της νομικής κατάστασης σχετικά με τις επιβλαβείς ουσίες κάθε μέρα. Οι ειδικοί από τα ινστιτούτα OEKO-TEX® το κάνουν για αυτές και εσάς.

Γεια σας «ντετέκτιβ» της ποιότητας! Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω σε αξιόπιστους ιστότοπους:

https://www.oeko-tex.com/en/our-standards/standard-100-by-oeko-tex

https://www.masterclass.com/articles/fabric-guide-what-is-viscose-understanding-viscose-fabric-and-how-viscose-is-made#what-is-the-difference-between-viscose-and-polyester

https://www.fashionrevolution.org/tag/who-made-my-clothes/

https://www.eea.europa.eu/themes/waste/resource-efficiency/textiles-in-europe-s-circular-economy

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ξεκινήστε να γράφετε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.