Τι είναι το TENCEL™ και οι κυτταρινικές ποιότητες;

>
Τι είναι το TENCEL™ και οι κυτταρινικές ποιότητες;

Τι είναι το TENCEL™ και οι κυτταρινικές ποιότητες

Στον κόσμο της βιώσιμης μόδας, η ποιότητα TENCEL™ και οι κυτταρινικές ίνες αναδύονται προσφέροντας μία οικολογική, άνετη και στιλάτη εναλλακτική. Ας εξετάσουμε τι κάνει αυτά τα υφάσματα να ξεχωρίζουν και γιατί γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς επιλογές για συνειδητούς καταναλωτές και λάτρεις της μόδας.

Τι είναι το TENCEL™;

Το TENCEL™ είναι μια branded ποιότητα, παρόμοια με τα Lyocell και Modal που παράγονται από την αυστριακή εταιρεία Lenzing AG. Αυτές οι ίνες προέρχονται από φυλλοβόλα δένδρα, κυρίως από ευκάλυπτους, που είναι γνωστά για την ταχεία ανάπτυξή τους και την ελάχιστη ανάγκη για άρδευση και φυτοφάρμακα. Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει ένα σύστημα κλειστού κυκλώματος, όπου τα διαλύματα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής ανακυκλώνονται, καθιστώντας το περιβαλλοντικά φιλικό.

Οφέλη του TENCEL™

1. Απαλότητα και Άνεση: Οι ίνες του TENCEL™ είναι εκτιμημένες για την εξαιρετική τους απαλότητα και λεία υφή, κάνοντας τα υφάσματα που κατασκευάζονται από αυτές να είναι φιλικά στο δέρμα και απίστευτα άνετα.

2. Διαπνοή: Τα υφάσματα με TENCEL™ έχουν εξαιρετικές ιδιότητες απορρόφησης υγρασίας, απομακρύνοντας την υγρασία μακριά από το σώμα και κρατώντας τον φορέα δροσερό και στεγνό ακόμα και σε ζεστά κλίματα.

3. Ανθεκτικότητα: Παρότι είναι απαλές, οι ίνες του TENCEL™ είναι εξαιρετικά δυνατές και ανθεκτικές, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια αντοχή και αντίσταση στη φθορά.

4. Bιοαποδομησιμότητα: Οι ίνες του TENCEL™ είναι βιοδιασπώμενες, που σημαίνει ότι μπορούν να διασπαστούν φυσικά στο τέλος του κύκλου ζωής τους, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Κυτταρινικές ίνες για υφάσματα μόδας:

Εκτός από το TENCEL™, και άλλες κυτταρινικές ίνες κερδίζουν έδαφος στη βιομηχανία της μόδας λόγω της βιωσιμότητάς τους και των ιδιοτήτων εμφάνισης και απόδοσης. Αυτές οι ίνες περιλαμβάνουν:

Μοντάλ
Παρόμοιo με το TENCEL™, το Mοντάλ είναι ένας τύπος κυτταρινικής ίνας που προέρχεται από φυλλοβόλα δένδρα. Μοιράζεται πολλά από τα ίδια οφέλη με το TENCEL™, συμπεριλαμβανομένης της απαλότητας, της διαπνοής και της οικολογικής φιλικότητας.
Μπαμπού
Οι ίνες μπαμπού παράγονται από πυρήνα μπαμπού και είναι γνωστές για τις φυσικές αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες, την απορροφητικότητα της υγρασίας και την μεταξένια υφή τους.
Βισκόζη/Ραιγιόν
Παρότι δεν είναι τόσο φιλικές προς το περιβάλλον όσο το TENCEL™ ή το μοντάλ, οι ίνες βισκόζης ή ραιγιόν προέρχονται επίσης από πυρήνα ξυλοπολτού και χρησιμοποιούνται ευρέως σε υφάσματα μόδας λόγω της προσιτής τους τιμής, της πολυμορφίας και της στιλπνότητάς τους.
Ecovero
Οι ίνες Ecovero προέρχονται από διαχειριζόμενους βιώσιμα πυρήνες ξυλοπολτού, που προέρχονται από πιστοποιημένα ανανεώσιμα δάση. Η διαδικασία παραγωγής πληροί αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα, είναι πιστοποιημένη με το Ευρωπαϊκό Περιβαλλοντικό Σήμα (EU Ecolabel), μειώνοντας την κατανάλωση νερού και ενέργειας και μειώνοντας τις εκπομπές και τα απόβλητα. Συγκρινόμενη με τη συμβατική παραγωγή βισκόζης, η Ecovero είναι μια από τις πιο βιώσιμες επιλογές, καθώς η Lenzing AG επιπροσθέτως εξασφαλίζει διαφάνεια και επαλήθευση των ηθικών πρακτικών παραγωγής σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Στην Pepper Vally® χρησιμοποιούμε μείγματα ίνων TENCEL™ και ZQ MERINO WOOL για να δημιουργήσουμε ενδύματα φυσικά πολυτελή και άνετα. Συνδυάζοντας τη δροσερή και μεταξένια αίσθηση του TENCEL™ με την απόλυτη ηθική άνεση και απόδοση του παγκοσμίου ηγέτη ηθικού μαλλιού-ZQ MERINO- που μπορεί να ιχνηλατηθεί από τη φάρμα, επιτυγχάνουμε κομψές εναλλακτικές λύσεις σε σύγκριση με τα συμβατικά υφάσματα. 

Καθώς οι καταναλωτές δίνουν όλο και μεγαλύτερη έμφαση στις οικολογικές επιλογές, αυτά τα καινοτόμα υλικά είναι έτοιμα να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό του μέλλοντος της μόδας. Απολαύστε τη συλλογή μας GRECIAN CHIC και νιώστε την εμπειρία ευεξίας στο δέρμα σας.

Ξεκινήστε να γράφετε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.