Secure Payments
Certified quality
15 days to Exchange/Return
Ιδιότητες μαλλιού Μερινός
>
>
Ιδιότητες μαλλιού Μερινός
09-your-majesty-line


Λοιπόν, ποια είναι τα κρίσιμα οφέλη του μαλλιού μερινός;

Αν υπάρχει ένα ύφασμα που συνδυάζει το πολυτελές στυλ, την απόδοση σε χαρακτηριστικά και το σεβασμό στη φύση, σε απόλυτη αρμονία, αυτό είναι το μαλλί μερινός.

Το μερινός μαλλί έχει όλες τις παρακάτω απίστευτες ιδιότητες:

Πολυτέλεια:

Απαλό, φυσικά ελαστικό και άνετο.
Ανώτερη υφή και ντραπάρισμα.
Ανθεκτικό στο τσαλάκωμα και εύκολο στο σίδερο.
Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
Ζεστό και δροσερό με ιδιότητες θερμορρύθμισης.
Διαπνέον.
Ανθεκτικό και σε υγρές συνθήκες.
Δεν τσιμπάει το δέρμα.

Επίδοση:

Ισχυρό.
Ανθεκτικό στις οσμές.
Υγροαπωθητικό και ανθεκτικό στους λεκέδες.
Αντιστατικό.
Ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες.
Φυσικό επιβραδυντικό της φλόγας.
Εξαιρετική χρωματική αντοχή.
Μπορεί να υποστεί επεξεργασία για πλύσιμο στο πλυντήριο.
Ανθεκτικό στην συμπίεση.

Φύση:

Φυσικό – μια φυσική ίνα που βρίσκεται και κουρεύετε από πρόβατα μερινός.
Ανανεώσιμο – ένα νέο τρίχωμα στο πρόβατο κάθε χρόνο.
Βιοδιασπώμενο – όταν οι ίνες μαλλιού θάβονται, αποσυντίθενται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Φυσικά κομψό, ανθεκτικό στις οσμές και στο τσαλάκωμα, απαλό και προσαρμόσιμο στο μικροκλίμα του δέρματος, όταν φοράτε το μερινός μαλλί, απολαμβάνετε τα οφέλη πολλών χρόνων εξέλιξης. Το μερινός πρόβατο της Νέας Ζηλανδίας, μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -20 ° C έως +35 ° C χωρίς κόπο, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του μαλλιού του.

Το 35% των μικρο-πλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον είναι ίνες από συνθετικά ρούχα που απελευθερώνονται κυρίως κατά το οικιακό πλύσιμο, ποσό που συνεχίζει να αυξάνεται. Αντίθετα, οι φυσικές ίνες όπως το μαλλί είναι εύκολα βιοδιασπώμενες, προσφέροντας μια φυσική εναλλακτική λύση.

https://www.sustainyourstyle.org/old-environmental-impacts

https://www.woolmark.com/industry/sustainability/wool-and-microplastics/

Ακόμα περισσότερο εάν το ένδυμά σας κατασκευάζεται κατά παραγγελία, χωρίς υπερπαραγωγή αποθέματος, απολαμβάνετε ένα ειδικό προϊόν που φτιάχτηκε στο χρόνο και με τον τρόπο που χρειάζεται, προκειμένου να απολαμβάνεται υψηλή ποιότητα χωρίς «τύψεις». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγιστοποιήσετε απλά με την επιλογή σας τα οφέλη για το οικοσύστημα μας.

https://www.woolmark.com/industry/use-wool/wool-processing/

https://www.woolmark.com/industry/sustainability/wool-is-a-sustainable-fibre/

Απαλό στο δέρμα

Οι ίνες του μαλλιού μερινός είναι εξαιρετικά λεπτές και φίνες, επιτρέποντάς τους να λυγίζουν/διπλώνουν πολύ περισσότερο από τις παραδοσιακές, πιο χονδροειδής ίνες μαλλιού. Αυτό κάνει το μαλλί μερινός πιο απαλό και πολυτελή στην αίσθηση κατά την επαφή με το δέρμα σας.

Ζεστό και δροσερό

Το μαλλί μερινός έχει ένα φυσικό σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας, ώστε να επιταχύνει την εξάτμιση του ιδρώτα σε συνθήκες κατά την οποία αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος και μόνωση από την εξωτερική υγρασία σε συνθήκες κατά την οποία μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος. Οι ιδιότητες διαπνοής του υφάσματος μερινός προδίδουν την αίσθηση ευχαρίστησης και άνεσης. Το μαλλί μερινός είναι ιδανικό για ενδύματα που φοριούνται όλο το χρόνο και για γρήγορες εναλλαγές θερμοκρασίας σε δραστηριότητες και ταξίδια. Σε αντίθεση με τα συνθετικά, το μαλλί μερινός είναι μια ενεργή ίνα που αντιδρά στις αλλαγές της θερμοκρασίας του σώματος σας. Έτσι σας βοηθά να παραμείνετε ζεστοί όταν ο καιρός είναι κρύος και δροσεροί όταν ο καιρός είναι ζεστός.

Bιοδιασπώμενο

Όταν τα μάλλινα προϊόντα απορρίπτονται, αποσυντίθενται φυσικά στο έδαφος μέσα σε λίγους μήνες ή έως και 3-4 χρόνια, απελευθερώνοντας αργά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά πίσω στη γη. Οι συνθετικές ίνες, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά αργές στην αποσύνθεση τους (περίπου 100 χρόνια) link και συμβάλουν σημαντικά στην υπερσυσσώρευση και μόλυνση από μικροπλαστικά του πλανήτη μας, διαλύονται σε μικρότερα κομμάτια από τον ήλιο, τον άνεμο και τα κύματα, αλλά ποτέ δεν εξαφανίζονται εντελώς.

Ανθεκτικό στο τσαλάκωμα

Οι ελαστικές ιδιότητες των ινών του μερινός μαλλιού το καθιστούν εξαιρετικά ανθεκτικό στο τσαλάκωμα. Εάν κρεμάσετε την μπλούζα σας για να στεγνώσει, το σιδέρωμα γίνεται προαιρετικό. Και όταν ταξιδεύετε με μια γεμάτη βαλίτσα, βγάλτε τα ενδύματα σας από μερινός μαλλί, κρεμάστε τα ενώ ετοιμάζεστε και μετά από λίγο είναι «έτοιμα» για να τα φορέσετε.

Ανθεκτικό στις οσμές

Σε αντίθεση με τα συνθετικά, το μαλλί μερινός μπορεί να απορροφήσει και να απομακρύνει γρηγορότερα την υγρασία, πράγμα που σημαίνει λιγότερη υγρασία από ιδρώτα στο σώμα σας. Το μαλλί μερινός απορροφά ακόμη και τα μόρια από την μυρωδιά του ιδρώτα, τα οποία απελευθερώνονται μόνο κατά το πλύσιμο.

Μη αλλεργιογόνο

Το μαλλί μερινός κάνει θαύματα για τους λάτρεις της ποιότητας, αλλά και αυτούς που έχουν ευαίσθητο δέρμα. Συγκριμένες έρευνες δείχνουν ότι η χρήση ενδυμάτων από μερινός μαλλί μειώνουν εντυπωσιακά τα συμπτώματα του εκζέματος των ενηλίκων και των βρεφών σε σύγκριση με άλλα υφάσματα. λινκ Αυτή η υπό αλλεργική ίνα αντιμετωπίζει το δέρμα σας απαλά και με μεγάλη φροντίδα.

https://www.woolmark.com/fibre/are-you-allergic-to-wool/

Ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες

Τα ενδύματα από μαλλί μερινός παρέχουν πολύ καλή προστασία από τον ήλιο, σε σύγκριση με άλλες ίνες. Ως φυσική ίνα, που εξελίχθηκε εδώ και εκατομμύρια χρόνια για την προστασία των προβάτων από τα στοιχεία της φύσης, το μαλλί μερινός απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία παρέχοντας προστασία από τον ήλιο.

Αντοχή

Το μερινός μαλλί είναι 6 φορές ισχυρότερο από το βαμβάκι. Κάθε ίνα μπορεί να λυγίσει ξανά και ξανά, πάνω από 20.000 φορές. Σε σύγκριση με το βαμβάκι που σπάει μετά από 3.200 φορές. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι θα απολαύσετε τα ενδύματα σας χωρίς αλλοιώσεις και σκισίματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Απλώς προσέξτε κατά τη χρήση την έντονη επαφή με τα κοσμήματα, τα ρολόγια και τις τσάντες σας για να μην καταστρέψετε την επιφάνεια τους.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ξεκινήστε να γράφετε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.