The Concept

Ο πυρήνας είναι η αειφορία πολύ πριν η αειφορία γίνει μια τάση.

Η Pepper Vally χρησιμοποιεί αποκλειστικά πιστοποιημένα νήματα με Oeko Tex Standard 100.
Καταβάλλουμε σημαντική προσπάθεια για να βρούμε την καλύτερη βιώσιμη λύση, για να συνδυάσουμε κυρίως φυσικά νήματα, βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής με κυκλικό προσανατολισμό στη δημιουργία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Εύκολα στην αγορά και στην φροντίδα προϊόντα έτσι ώστε να προσφέρουμε πολυτέλεια με οικολογική συνείδηση σε κάθε συλλογή.

Διατηρούμε υψηλή λειτουργική σχεδίαση και λεπτομέρειες δεξιοτεχνίας για να φτιάξουμε τα επιθυμητά αντικείμενα για εσάς, παρόλο που οι κατασκευαστές λαμβάνουν «Εντολή» από τον καθένα σας, δηλαδή την ανάγκη της αγοράς. Όσο επιλέγετε να αγοράσετε με σύνεση, ερευνώντας το δικό σας κανάλι πληροφοριών, ρωτώντας τους κατασκευαστές που έφτιαξαν τα ρούχα σας τι είναι αυτό το υλικό ή αυτή η πιστοποίηση, συμβάλλετε σε πραγματικά βιώσιμα και διαφανή μονοπάτια στην κλωστοϋφαντουργία και στη μόδα ώστε να έχετε  στο τέλος ένα φυσικό, βιώσιμο, δίκαιο αλλά ακόμα προσιτό για εσάς ρούχο.

Πρώτες  Ύλες που χρησιμοποιούμε
Non Mulesed – RWS® Merino Wool
ZQ® Merino Wool
GOTS® Organic Merino Wool
GOTS® Organic Cotton
Certified Sourced Cotton
Tencel Lenzing™ Lyocell
Certified Sourced wood Viscose
Ecovero™ Viscose
GOTS® Organic Hemp
Certified Sourced Linen

PV CICLEsf_SIDE_A

Το 100% των προϊόντων τελικής παραγωγής των πρωτοτύπων και των δειγμάτων παράγονται αποκλειστικά στο δικό μας μικρό εργοστάσιο
εξοπλισμένο με πλεκτομηχανές, με έδρα στην Αθήνα Ελλάς.

Όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στις φάσεις παραγωγής εργάζονται σε ηθικές συνθήκες, επίσης αναζητούμε τις ίδιες αξίες σε όλους τους εργαζομένους, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας.

Το 80% της παραγωγής γίνεται κατά παραγγελία εξαλείφοντας τα στοκ και τα υπολείμματα. Το 60% της παραγωγής γίνεται με μηδενικές τεχνικές αποβλήτων. Το 80% των συνολικών πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται είναι φυσικές.

Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή προέρχονται από εργοστάσια με έδρα στην ΕΕ και πληρούν τις πιστοποιήσεις της ΕΕ.

20221116_171948

Για τα δείγματα χρησιμοποιούμε προγράμματα οπτικοποίησης για να δούμε πώς θα μοιάζει ένα προϊόν πριν κατασκευάσουμε τα υφάσματα, επίσης επειδή μας ανήκουν και λειτουργούμε τις πλεκτομηχανές κάνουμε πολλαπλά δοκιμαστικά μικρά δείγματα πριν από την παραγωγή του πρώτου πρωτοτύπου υφάσματος ή / και έτοιμου προϊόντος.

Παράγουμε μόνο αφού λάβουμε επιβεβαιωμένη παραγγελία από πελάτες-μπουτίκ καταστήματα παγκοσμίως σε 80% και παράγουμε 20% για διαθεσιμότητα αποθεμάτων για τους πελάτες μας χονδρικής και για το δικό μας φυσικό κατάστημα και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Δεν εκτυπώνουμε ούτε βάφουμε ένα ύφασμα μετά από την κατασκευή του, αλλά χρησιμοποιούμε μόνο βαμμένα νήματα ως πρώτες ύλες για να έχουμε ελάχιστο αντίκτυπο στην περιβάλλον και επίσης καλύτερη μακροζωία των χρωμάτων.

Δεν εκτυπώνουμε σε ύφασμα, αλλά όλα τα σχέδια παράγονται χρησιμοποιώντας τεχνικές ύφανσης ή πλέξιμο ζακαρ ή κεντήματα με σκοπό την ελάχιστη χρήση χημικών βαφής.

Χρησιμοποιούμε μόνο χαρτί περιτυλίγματος, χάρτινες σακούλες ή χαρτοκιβώτια και χαρτοταινία για τη συσκευασία και την αποστολή των τελικών προϊόντων μας, κανένα πλαστικό δεν χρησιμοποιείται για συσκευασία. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πλαστικές σακούλες μεταξύ των φάσεων παραγωγής μας, αλλά τις χρησιμοποιούμε πολλές φορές πριν τις ανακυκλώσουμε. Δεν εκτυπώνουμε το λογότυπό μας στα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία εκτός από το χειροποίητο κουτί που παρέχουμε, καθώς έχει κατασκευαστεί ως κουτί αποθήκευσης με μεγάλο κύκλο ζωής.

Ξεκινήστε να γράφετε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.