Η ΕΠΑΝΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΝ

>
Η ΕΠΑΝΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΝ

Η ΕΠΑΝΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΝ

To ταξίδι της καινοτομίας

Σε αυτό το project, η ομάδα της Pepper Vally® σε συνεργασία με τον όμιλο Südwollegroup αναθεωρούν το τζιν για να το κάνουν πιο φιλικό προς το περιβάλλον και πιο προσιτό για όλους. 

Σκοπός δημιουργίας

Στόχος μας ήταν η δημιουργία μιας μοναδικής σειράς τζιν που αγνοεί τις εφήμερες τάσεις της  μόδας και λειτουργεί για όλους, ανεξαρτήτως εποχής ή φύλου. Χρησιμοποιήσαμε νέους τρόπους για να δημιουργήσουμε υφάσματα που είναι ταυτόχρονα φυσικά και καινοτόμα. Αυτό δεν είναι απλώς μια άλλη σειρά ρούχων· πρόκειται για τη δημιουργία ρούχων που διηγούνται μια ιστορία φροντίδας για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, συνδυάζοντας την αισθητική με την λειτουργικότητα.

Σχεδιαστική προσέγγιση

Θέλαμε αυτά τα ρούχα να σημαίνουν περισσότερα για τους ανθρώπους που τα φορούν. Η ιδέα ήταν να φτιάξουμε ενδύματα που έχουν όμορφη αίσθηση στο δέρμα, έχουν διάρκεια στο χρόνο, δεν βλάπτουν το περιβάλλον και φαίνονται υπέροχα. Πρέπει ωστόσο να είναι τόσο ευέλικτα και ανθεκτικά όσο το αγαπημένο σας ζευγάρι τζιν, καλύπτοντας κάθε μέρος της ημέρας σας χωρίς να χρειάζεται αλλαγή.

Έμπνευση

Μας εμπνέει η φύση – αυτό σημαίνει φυσικά στοιχεία με τέλειες ατέλειες διαφορετικών υφών και αποχρώσεων, όπως η πέτρα & το ξύλο, χρώματα όπως το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και το ηλιόλουστο πράσινο του δάσους, ενσωματωμένα σε υφάσματα και ενδύματα σύμφωνα με τη σύγχρονη αισθητική της αφαιρετικής πολυτέλειας της αρχαίας Ελλάδας. 

Επανεφεύρεση του τζιν

Το έργο επαναπροσδιορίζει το τζιν, οραματιζόμενοι ένα μέλλον όπου αυτό το αγαπημένο ύφασμα δεν είναι μόνο άνετο και φυσικό αλλά και βιώσιμο, συμπεριληπτικό και ευέλικτο. Φανταστείτε ένα τζιν που προσαρμόζεται σε όλες τις περιστάσεις, ιχνηλατήσιμο από την προέλευσή του και κατασκευασμένο ώστε να προσαρμόζεται σε διαφορετικές κλιματικές συνθήκες – μια πραγματική πράσινη εξέλιξη του τζιν. 

Στην Pepper Vally®, το παίρνουμε προσωπικά όταν πρόκειται για την αισθητική των υφασμάτων και την οικο-απόδοση. Κάθε συλλογή ακολουθεί τη σκέψη σχεδιασμού, όπου η εφεύρεση μιας ισορροπημένης λύσης στις ανάγκες των φορέων φέρνει πάντα μαζί αισθητική, απόδοση, ασφάλεια του δέρματος και προστασία της φύσης. 

Πρώτες Ύλες-Έρευνα & Ανάπτυξη

Η πορεία προς τον επαναπροσδιορισμό του τζιν για αυτήν τη συλλογή υφασμάτων και ενδυμάτων ήταν μια δοκιμή ανθεκτικότητας και δημιουργικότητας. Αγκαλιάζοντας την πρόκληση της πλεκτικής τεχνολογίας και της βιωσιμότητας σε κάθε ύφασμα, πειραματιστήκαμε με νήματα και δομές υφασμάτων για να δημιουργήσουμε ενδύματα που είναι τόσο οικολογικά όσο και στιλάτα.

Χρησιμοποιώντας  ιδιαίτερα νήματα της Südwolle και πιο ειδικά ένα εξαιρετικά λεπτόινο ηθικό μαλλί μερινός, γνωστό για τις ιδιότητες ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος, είτε ως μόνο υλικό, είτε σε μείξη άλλοτε με βαμβάκι ή/και TENCEL™ για τις ιδιότητες στιλπνής και δροσερής αίσθησης και άλλοτε με πιστοποιημένο GRS Ecomade Coolmax για έξτρα ανθεκτικότητα, μακροζωία και φυσική/ήπια αδιαβροχοποίηση.

Υπερνικώντας τις προκλήσεις

Η πορεία χαρακτηρίστηκε από προκλήσεις, ιδιαίτερα όταν ενώνονται μη παραδοσιακά νήματα με την τεχνολογία πλεκτικής, δηλαδή ακολουθείται η μη πεπατημένη οδός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα επιθυμητά αποτελέσματα να επιτυγχάνονται  χωρίς να βασίζονται στην τελική επεξεργασία φινιρίσματος του προϊόντος. Αυτή η διαδικασία απαιτούσε δημιουργικότητα και επιμονή, ισορροπώντας την καινοτομία με την παραγωγικότητα. 

Έρευνα, καινοτόμες τεχνικές παραγωγής και τεχνογνωσία συνδυάστηκαν, αξιοποιώντας εναλλακτικά την τεχνολογία πλεκτικής για να μιμηθεί την κλασική εμφάνιση του υφαντού τζιν και να προσδώσει επιπλέον χαρακτηριστικά άνεσης, υγείας και βιωσιμότητας.

Χαρακτηριστικά

Αυτή η προσέγγιση επέτρεψε τη δημιουργία υφασμάτων που μοιάζουν με τζιν αλλά είναι πιο ελαφριά, πιο ελαστικά από το κλασικό υφαντό τζιν, ενώ παραμένουν αρκετά ανθεκτικά όπως το παραδοσιακό τζιν, μειώνοντας όμως το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που συνήθως συνδέεται με την παραγωγή τζιν και τις διαδικασίες πλυσίματος και φινιρίσματος. 

Μια εμπειρία φορέσιμης ευεξίας

Η πρώτη συλλογή που προέκυψε προσφέρει περισσότερα από στιλ και μόδα· προσφέρει μια εμπειρία φορέσιμης ευεξίας. Επιτρέπει στον φορέα να κινείται από το πρωί έως το βράδυ με άνεση, στιλ και αίσθηση ευεξίας για το δέρμα και την υγεία του. 

Σκέψεις και επόμενα βήματα

Αυτό το ταξίδι υπογραμμίζει τη δύναμη του να πιέζεις τα όρια για να τα ξεπεράσεις, να αναμειγνύεις τα δώρα της φύσης με την ανθρώπινη δημιουργικότητα, την τεχνολογία και τις ηθικές σκέψεις για να προκαλέσεις και να αλλάξεις τον κόσμο των υφασμάτων. 

 

"Το καλύτερο μέρος του έργου ήταν η ανακάλυψη ότι αυτό που φανταζόμασταν μπορούσαμε να το αναπτύξουμε και να αλλάξουμε το πρίσμα με το οποίο αντιλαμβανόμαστε τη δημιουργία υφασμάτων & μόδας." 

Αυτή η προσπάθεια προς τη βιώσιμη καινοτομία αποτελεί όχι μόνο ένα βήμα αλλά ένα άλμα προς τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου που βλέπουμε, δημιουργούμε και φοράμε τα ρούχα μας. Είναι μια τολμηρή επανεφεύρεση του τζιν, δημιουργημένη με το μέλλον στο μυαλό – ένα μέλλον όπου η μόδα και η βιωσιμότητα περπατούν χέρι χέρι.

Μάθετε περισσότερα για αυτό το έργο σε συνεργασία με την Südwollegroup στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ξεκινήστε να γράφετε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.